Gold.heart Moderatör
Mesaj Sayısı : 116 Puan : 21887 Kayıt tarihi : 16/08/12 Yaş : 33 Nerden : istanbul
| Konu: Tavuk Marinesi (Terbiyesi) tarifi Cuma Eyl. 07, 2012 6:43 pm | |
| Lezzetsiz diye bilinen tavuk göğüslerini, süper lezzetli hale çeviren bu terbiyenin sahibi annem. Tamamen göz kararı yaptığı için, malzemelerin miktarını fotoğraflayarak göstermek istedim. Fotoğraftaki marine, bir kilo tavuk göğüs eti için hazırlandı.Ama fotoğraf yok Malzemeler: - Süt - Zeytinyağı - Karabiber - Sarımsak - Karabiber - Kekik - Biber/domates salçası - Pul biber Tüm malzemeleri karıştırın.Enlemesine ortadan ikiye bölüp incelttiğiniz tavuk etlerini, sosa iyice bulayarak cam bir kap içinde buzdolabına koyun. En az 2-3 saat beklesin.Bu şekilde, 2-3 gün buzdolabında bekleyebiliyor. Çok az sıvı yağ ile ısıttığınız tavuk dilimlerini tavaya koyup, kısık ateşte pişirin. İkram etmeden 1 saat önceden pişirme işlemine başlayın, anca oluyor. Pamuk gibi ve lezzetli tavuk göğüsleriniz hazır. Afiyet olsun | |
|