Sevgiler…
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker- reçel kullanmayacaksanız 1,5 su bardağı
1 adet portakalın suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı sıvıyağ
3-3,5 su bardağı bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Yarım su bardağı yoğurt
isteğe göre 2 yemek kaşığı kako
Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın, bembeyaz olup (şeker tamamen eriyene kadar) ve yumurta kabarana kadar kadar çırpın.
Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin.
kakao, portakal suyu, portakal kabuğu ve unu ekleyerek pürüzsüz ve akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın. En son vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek 1 dakika daha karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve hamuru kek kalıbına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Pişip pişmediğini kürdan yada bıçak yardımı ile anlayabilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa birkaç dakika daha pişirin).
Dağılmaması için kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve portakal reçeli ile süsleyerek servis yapın.