Funcenter
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Funcenter


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Portakallı Tartolet Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
thedevilnevercry




Mesaj Sayısı : 16
Puan : 21393
Kayıt tarihi : 05/09/12
Nerden : İstanbul

Portakallı Tartolet Tarifi  Empty
MesajKonu: Portakallı Tartolet Tarifi    Portakallı Tartolet Tarifi  EmptyCuma Eyl. 07, 2012 9:42 am

Portakallı tartoletler gerçek bir pastane tarifi, şu vitrinlerde görüp de iç geçirdiğiniz cinsten. Delicatessen’de uyguladığımız tatlı tarifleri elime ulaşınca sizlerle paylaşmak için hemen yazmaya koyuldum.
Ölçülerin gram ile olmasının pek hoşunuza gitmediğini biliyorum ama pastaneden aldıklarınızdaki lezzeti yakalayabilmek için ölçülere gramajı gramajına uymanız gerekiyor. Ama evinizde tartınız yoksa buradaki ölçülere bakarak yaklaşık bir sonuç çıkarmanız mümkün.


Tartolet hamurunun bazı incelikleri var. İlki kesinlikle kabartma tozu ya da karbonat gibi kabartıcılar kullanmamak çünkü tart hamurunun ince olması gerekiyor. Bir diğer husus ise hamurun ağır olmaması için kullanılacak olan tereyağının soğuk olması. Yoğurma sırasında hamur ısınırsa mutlaka buzdolabında dinlendirilmeli. Bu sayede açması ve şekillendirilmesi de daha kolay oluyor.

Limonlu tartolet ve fraisier tarifini de en kısa zamanda ekleyeceğim. Sevgiler…

Tartolet Hamuru :

300 gr. Un
1 adet yumurta
150 gr. Tereyağı
150 gr. pudra şekeri
60 gr. badem tozu

Portakallı iç:

1 portakalın suyu ve kabuğu
2 yumurta sarısı ve 2 tam yumurta
100 gr. Toz şeker
15 gr. nişasta
70 gr. Tereyağı

Yapılışı:

1- Soğuk ve küp kesilmiş tereyağı 300 gr una parmak uçlarıyla yedirin. Pudra şekeri, badem tozu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
2- Tereyağı fazla ısınmadan hamur tezgâha alın ve ortasına bir yumurta kırın.
3- Hamuru toparlayarak yoğurun ve buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.
4- Tartolet kalıplarını tereyağı ile iyice yağlayın. Hamuru açıp kalıba olabildiğince ince döşeyin ve çatal yardımıyla hamurun tabanına delikler açın.
5- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar fırınlayın. Pişince fırından alarak soğumaya bırakın.
6- Portakallı iç harcı için yumurta haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynayana kadar karıştın.
7- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve karışımı çırparken yumurtaları tek tek ekleyin. (Bu sayede yumurtalar birden pişip topaklanma yapmayacak) Sonra tekrar ocağa alarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kıvama gelen portakallı içi ocaktan alarak soğumaya bırakın.
8- İç harç soğuduğu zaman hazırladığınız tartolet kalıplarından taroletlerinizi dikkatlice çıkarın. İç harcı paylaştırarak portakal kabuklarıyla süsleyin ve servis yapın.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Portakallı Tartolet Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Portakallı Kek Tarifi
» Sufle Tarifi
» Açma Tarifi
» Çıtırlı Elma tarifi
» yemek tarifi tatlı ve sos

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Funcenter :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarfileri-
Buraya geçin: