Sevgiler…
Malzemeler:
1 paket fırın makarna
içi için 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı (tepeleme) un
2 su bardağı süt
tuz
karabiber
Kıymalı Harç İçin:
300 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
tuz
karabiber
Yapılışı:
1- Fırın makarnayı, derin ve geniş bir tencerede kaynattığınız bol su ve 1 tutam tuz ile 5 dakika haşlayın.
2- Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
3- Kıymalı harç için soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
4- Soğanı ve sarımsağı hafifçe pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun. Salçayı ve domatesleri ekleyip 1 dakika daha kavurun.