Funcenter
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Funcenter


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Cevizli Revani Talısı tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Gold.heart
Moderatör
Moderatör



Mesaj Sayısı : 116
Puan : 21887
Kayıt tarihi : 16/08/12
Yaş : 33
Nerden : istanbul

Cevizli Revani Talısı tarifi Empty
MesajKonu: Cevizli Revani Talısı tarifi   Cevizli Revani Talısı tarifi EmptySalı Eyl. 11, 2012 8:01 am

Malzemeler:

1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 tane yumurta
2 yemek kaşığı, sıvıyağ
1,5 çay bardağı irmik
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1kase, ceviz içi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker+ 3 su bardağı su


Cevizli Revani Talısı tarifi

Karıştırma kabına, yumurtaları kıralım, üzerine şekeri ilave edelim cırpalım. Sonra sırası ile, irmiği, yoğurdu, sıvıyağı, kabartma tozunu, unu, vanilyayı ilave edelim. Kek kıvamında bir hamur elde edelim son olarak cevizleri katalım, kaşık yardımı ile kariştıralım yağladığımız fırın kabına dökelim. 175 derecelik ısıda, üzeri nar gibi olana kadar pişirelim.
Biz bu arada, şerbetini hazırlayalım, tencereye suyu ve şekeri alalım. Karıştırarak kaynamasını bekleyelim, Kaynadıktan sonra kısık ateşte on beş dakika daha kaynamaya bırakalım, ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edelim.
Pişen revaninin üzerine (fırından çıkar çıkmaz) 1 bardak soğuk su gezdirerek dökelim. Daha sonra, ılık şerbeti tatlının üzerine verelim. Üzerini kapatıp, dinlendirelim. şerbeti tamamen çektikten sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Cevizli Revani Talısı tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» revani
» krem şantili revani
» Sufle Tarifi
» Portakallı Kek Tarifi
» Açma Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Funcenter :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarfileri-
Buraya geçin: