Malzemeler:
1 paket güllaç yaprağı
10 su bardağı süt
5 su bardağı toz şeker
2 adet kivi
3 adet mürdüm eriği
2 yemek kaşığı pirinç fındık
2 yemek kaşığı pirinç fıstık
1 paket vanilya
yarım çay bardağı gül suyu
Yapılışı:
1- Sütü, şekeri ve vanilyayı kaynatıp ılıtın. Meyveleri soyup küçük küçük dilimleyin.
2- Güllaç yapraklarının yarısını sütle ıslatarak bir tepsiye dizin.
3- Yemişlerin ve kivilerin yarısını üzerine dökün. Kalan yaprakları da ıslatıp döşedikten sonra gül suyunu gezdirin.
4- Üzerine kalan kivi ve yeşimleri serpiştirip 45 dakika buzdolanında bekletin.
5- Soğuduktan sonra güllacı dilimleyin ve servis tabağına alıp Mövenpick Ahududulu ve Çilekli Sorbe ile servis yapın