Funcenter
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Funcenter


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Dondurmalı Sadrazam Tatlısı Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
thedevilnevercry




Mesaj Sayısı : 16
Puan : 21393
Kayıt tarihi : 05/09/12
Nerden : İstanbul

Dondurmalı Sadrazam Tatlısı Tarifi Empty
MesajKonu: Dondurmalı Sadrazam Tatlısı Tarifi   Dondurmalı Sadrazam Tatlısı Tarifi EmptyCuma Eyl. 07, 2012 9:46 am


erhaba Sevgili Dostlar,

Sadrazam lokumu son dönemlerde bayılarak tükettiğimiz bir tatlı, ısırdığınızda ağzınızda dağılıp gittiği için adına lokum denmiş sanırım Smile Normalde süte batırıp dinlendirilse de pandispanyanız benim ki gibi nemli ise hiç gerek kalmıyor.
Her zamanki gibi zor kısmı dağıtıp kırmadan rulo haline getirmekte… Bu nedenle de kekiniz fırından çıktıktan sonra mutlaka fırın eldiveni takarak rulo haline getirmelisiniz, kısa bir süre bekledikten sonra açıp soğumaya bırakmalısınız.

Ayrıca yağlı kağıdınızı da yağlamanızda fayda var yağlamadığınızda kağıda yapışabiliyor. Son olarak kek karışımınıda olabildiğince eşit dağıtın ki eşit pişsin.

Sararken ne yaparsanız yapın çatlama ya da kırılma olursa üzülmeyin. Hindistan cevizi tüm kusurları çaktırmadan örtmekte usta Smile

Bu tarif harika bir bayram ikramı olur benden söylemesi…

Sevgiler…

Kek için:

3 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

Krema için:

1 bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
1 yemek margarin

Üzeri için :

Hindistan cevizi rendesi
Antep Fıstığı
1-2 su bardağı süt (Pandispanyayı hindistan cevizine bulamak için isteğe göre)

Sunum için Tabak başına 1 dilim Carte d’Or Maraş Usulü Kesme Dondurma

Yapılışı:

1- Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın.
2- Fırın tepsisine (büyük boy tepsi) yağlı kağıt serip (kağıdı yağlayın) hamuru ince bir tabaka şeklinde yayın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.
3- Pişirdiğiniz keki fırından çıkarttıktan 2-3 dakika sonra 1 kez rulo yapın ve açın. (Eldiven kullanın eliniz yanmasın) soğuttuğunuz kekten eşit dikdörtgen parçalar kesin.
4- Kestiğiniz parçaları yağlı kağıttan dikkatlice çıkarıp üzerine 1 yemek kaşığı kadar soğuyan kremadan sürün ve rulo yapın.
5- Ruloyu hindistan cevizine bulayıp tabağa alın, üzerine biraz fıstık serpin. Lokumları Dondurma ile servis yapın.




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Dondurmalı Sadrazam Tatlısı Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Taze Meyveli Dondurmalı Güllaç Tatlısı Tarifi
» sultan tatlısı
» Etimek Tatlısı
» Yoğurt Tatlısı
» kedi dili tatlısı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Funcenter :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarfileri-
Buraya geçin: