Funcenter
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Funcenter


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Balık turşusu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Gold.heart
Moderatör
Moderatör



Mesaj Sayısı : 116
Puan : 21882
Kayıt tarihi : 16/08/12
Yaş : 33
Nerden : istanbul

Balık turşusu Empty
MesajKonu: Balık turşusu   Balık turşusu EmptyCuma Eyl. 07, 2012 6:34 pm

Malzemeler
1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)
6-7 Diş sarmısak
1-2 Diş karanfil
10-15 Adet tane karabiber
7-8 Adet defne ve limon yaprağı
3 Adet sulu limon
1 Çorba kaşığı tuz
Yeterince su

Hazırlanışı
Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır.
Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır.
Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir.
Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.
Birkaç adet tane karabiber serpiştirin.
1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun.
Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin.
İçine 3 adet limon suyu sıkın.
Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın.
Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur.
Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Balık turşusu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» domates ve biber turşusu

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Funcenter :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarfileri-
Buraya geçin: